MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Miercuri, 23 Noiembrie 2016

Botoşani: 15 administraţii locale nu au bani pentru salariile cadrelor didactice în ultima lună a anului

Fondul de salarii pentru cadrele didactice din judeţul Botoşani trebuie suplimentat cu aproximativ 13 milioane de lei, pentru a putea fi achitate drepturile din luna decembrie, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie. Potrivit acestuia, 15 unităţi administrative din judeţ nu dispun de fondurile necesare plăţii salariilor aferente lunii noiembrie, plată care se face în decembrie.

Miercuri, 23 Noiembrie 2016

Braşov: niciun candidat la funcţia de director sau director adjunct de şcoli nu a obţinut media finală maximă

Niciun candidat care a finalizat concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în şcolile din judeţul Braşov nu a obţinut nota finală maximă. Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Judeţean Şcolar Braşov, prof. Ariana Bucur, a declarat că până miercuri la ora 12.00, termenul limită de depunere a contestaţiilor, au fost înregistrate opt contestaţii.

uvvg.ro

Miercuri, 16 Noiembrie 2016

Fost inspector general şcolar şi 16 cadre didactice, condamnate pentru fraudarea examenului de bacalaureat

Curtea de Apel Bucureşti a dispus pe 11 noiembrie condamnarea unui număr de 17 cadre didactice, profesori la diferite instituţii şcolare de pe raza judeţului Ialomiţa, care au pretins şi primit diverse sume de bani de la 119 candidaţi pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de evaluare a lucrărilor pentru examenul de Bacalaureat, din sesiunea iunie 2012, în vederea obţinerii unor note de promovare. Sentinţa instanţei este definitivă.

Miercuri, 09 Noiembrie 2016

68 dintre cei 95 de candidaţi înscrişi pentru posturile de directori în Covasna au trecut examenul

Un număr de 68 dintre cele 95 de cadre didactice din judeţul Covasna care au candidat pentru posturile de directori, respectiv directori adjuncţi, au promovat examenul, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar. Conducerea instituţiei a precizat că la concurs au fost scoase un număr de 81 de posturi de directori şi 42 de posturi directori adjuncţi, pentru care s-au înscris în total 95 de candidaţi. Pentru conducerea a 16 unităţi de învăţământ nu a existat nici o candidatură.

focality
ub.ro

Luni, 07 Noiembrie 2016

Zeci de posturi de director au rămase vacante la şcolile din judeţul Dâmboviţa

Un număr de 79 de posturi de director şi director adjunct au rămas vacante în Dâmboviţa, după organizarea concursului de ocupare a funcţiilor de conducere în unităţile de învăţământ, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul Şcolar Judeţean. La nivelul judeţului au fost scoase la concurs 155 de funcţii de director şi 70 de funcţii de director adjunct. La proba proba scrisă au participat 212 candidaţi, din care au fost admişi 178.

Duminica, 06 Noiembrie 2016

Inspectorul şcolar general al IŞJ Mureş este urmărit penal pentru abuz în serviciu

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Mureş, Ştefan Someşan, a fost reţinut de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, fiind acuzat de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei. În acelaşi dosar, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic, Zsolt-Jozsef Tamasi, este urmărit penal sub control judiciar pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.Miercuri, 02 Noiembrie 2016

Caraş-Severin: doar 65% din candidaţii la funcţiile de directori de şcoală au promovat examenul

titularizare.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a făcut publice listele cu rezultatele obţinute de cadrele didactice care au participat la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director sau director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, care arată că din totalul de 149 de candidaţi, doar 97 au reuşit să promoveze, ceea ce înseamnă circa 65%.

Luni, 31 Octombrie 2016

Bistriţa-Năsăud: posturile de directori de şcoli au fost ocupate în proporţie de 56%

titularizare_1.jpgNumărul persoanelor care vor ocupa funcţiile de directori şi directori adjuncţi ai şcolilor din judeţul Bistriţa-Năsăud a scăzut după proba de evaluare a CV-urilor şi interviuri, ajungându-se ca doar 56% dintre candidaţi să obţină posturile dorite, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean prin intermediul unui comunicat de presă.
Iniţial, după susţinerea probei scrise din data de 12 octombrie, peste 82% dintre cei 126 candidaţi la posturile de directori au fost declaraţi admişi, patru au renunţat să se mai prezinte la concurs, iar un altul s-a retras după ce a văzut subiectele.

usamv

Duminica, 23 Octombrie 2016

IŞJ Teleorman are un nou inspector general adjunct şi un alt director la Casa Corpului Didactic

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Teleorman are un nou şef adjunct şi un nou director la Casa Corpului Didactic (CCD), după ce persoanele care ocupau aceste funcţii nu au promovat concursul pentru ocuparea posturilor de conducere. Ambii au fost învestiţi pe noile funcţii, vineri, într-o ceremonie oficială desfăşurată la sediul IŞJ.

Luni, 17 Octombrie 2016

ISJ Tulcea vrea fonduri europene pentru şcolile din Deltă

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea întocmeşte, în prezent, două proiecte care vor fi depuse spre finanţare pe Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, unul dintre acestea având în vedere dotarea unităţilor de învăţământ din Delta Dunării cu echipamente moderne pentru învăţământ la distanţă.Pagina 1 / 168  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter