MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Luni, 28 Noiembrie 2016

Telekom Romania lansează Catalogul Electronic pentru digitalizarea tuturor școlilor din România

Ionescu_Razvan.jpgTelekom Romania distribuie în exclusivitate Catalogul Electronic, un pachet digital pentru şcoli, pachet ce include tableta şi conectivitate la internet, plus acces la platforma de management educaţional Adservio. Pachetul contribuie la organizarea eficientă a procesului educaţional din România, îmbunătăţirea actului didactic, eliminarea acţiunilor birocratice şi creşterea interactivităţii dintre profesori, elevi şi părinţi. În plus, platforma funcţionează ca un liant între unităţile de învăţământ şcolar şi fiecare dintre părţile implicate - minister, inspectorat, directori de şcoli, departamentul de secretariat, profesori şi diriginţi, părinţi şi elevi. Mai mult, folosirea ei reduce activitățile administrative prin automatizarea raportărilor către inspectorat.

Luni, 28 Noiembrie 2016

Cangurașul Explorator - pentru cei mai mici voinici!

Ești elev în clasa a II-a, a III-a sau a IV-a? Dacă DA, Cangurul te invită la o nouă provocare pe data de 17 decembrie 2016. Este vorba despre Cangurașul Explorator, care ți-a pregătit un test interesant și captivant. În 50 de minute trebuie să rezolvi un test-grilă care conține subiecte studiate la disciplinele: matematică și explorarea mediului, educație civică, comunicare, arte vizuale și abilități practice. Canguraşul Explorator se desfăşoară în limba română sau în limba maghiară.

uvvg.ro

Duminica, 27 Noiembrie 2016

Ministerul Educaţiei lansează în dezbatere publică un proiect privind interzicerea segregării şcolare

clasa_elevi_profesor.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a lansat vineri în consultare publică, până pe 6 decembrie, un proiect de ordin-cadru privind interzicerea segregării şcolare. Potrivit unui comunicat de presă al MENCS, reglementările aduc o serie de noutăţi în ceea ce priveşte cadrul legal pentru combaterea şi prevenirea eficientă a segregării şcolare, extinzând sfera criteriilor în baza cărora aceasta va fi interzisă.

Vineri, 25 Noiembrie 2016

În bugetele primăriilor din București vor fi cuprinse servicii de "after school" pe lângă toate școlile

after school.jpgPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în bugetele primăriei pe care o conduce și în cele ale primăriilor de sector, pe anul viitor, vor fi cuprinse servicii de "after school" pe lângă toate școlile. "Împreună cu cei șase primari de sectoare am stabilit să introducem în proiectul de buget pe care îl creionăm acum, la Primăria Generală și la cele de sector, un plan pentru crearea de servicii 'after school' pe lângă toate școlile din Capitală, ca o necesitate care a venit din partea asociațiilor de părinți. Ne-am întâlnit de mai multe ori cu aceștia și ne-au spus că nu toate familiile își permit să plătească 'after school' în sistemul privat".

focality
ub.ro

Vineri, 25 Noiembrie 2016

Personalul didactic din învăţământul special bucureştean ar putea participa la programe pentru îmbunătăţirea competenţelor

Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, joi, ca Bucureştiul să participe la proiectul Resurse educaţionale pentru profesori speciali, care ar urma să fie finanţat cu fonduri europene, prin accesarea Programului Operaţional Capital Uman.

Miercuri, 23 Noiembrie 2016

Proiect "Fizica Altfel": Profesorii sunt încurajaţi să predea prin metoda investigaţiei

Profesorii de fizică sunt încurajaţi să predea această materie de către Ministerul Educaţiei prin metoda investigaţiei, folosită în cadrul proiectului ''Fizica Altfel". "Ministerul Educaţiei a adresat marţi profesorilor de fizică din România o scrisoare metodică prin care aceştia sunt încurajaţi să predea fizica prin metoda investigaţiei. În vederea promovării unui demers didactic modern, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pune la dispoziţia profesorilor care predau fizică şi a tuturor persoanelor interesate o nouă abordare, dezvoltată în ultimii 5 ani în cadrul programului 'Fizica Altfel', derulat de Centrul de Evaluare şi Analize Educaţionale şi Societatea Română de Fizică", se arată într-un comunicat transmis presei.Marti, 22 Noiembrie 2016

Pro-Leadership pentru o carieră de succes în domeniile STEM-Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică

Mateias_delia.jpgUn articol de Dr. Delia E. Mateiaș, Specialist Leadership și Inteligență Emoțională, Acreditat EITRI

Problematica dezvoltării competențelor de leadership pentru o carieră în domeniile STEM-Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică capătă în zilele noastre o conotație mult mai amplă și valoroasă, pe fondul inițiativelor dezvoltării durabile și al învățării pe tot parcursul vieții. În acest context, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (C.C.O.C.) din cadrul Universității POLITEHNICA din București (UPB) susține și promovează accesul la cariere în domeniul STEM prin oferta complexă de seminarii/workshopuri în domeniile leadership-ului și al serviciilor integrate de orientare și consiliere în carieră.

Luni, 21 Noiembrie 2016

Acțiuni de prevenție în Colegiile arădene desfășurate de studenți Facultății de Medicină Dentară din cadrul UVVG

uvvg_preventie1.jpgStudenții Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș” au demarat o amplă acțiune de prevenție în școlile din municipiul și judeţul Arad, cu scopul de a îmbunătăți starea de sănătate orală a copiilor.

usamv

Luni, 21 Noiembrie 2016

ECOTIC da viata naturii in universitatile din Bucuresti!

ecotic_politehnica.jpgO noua campanie ECOTIC se desfasoara in perioada 21 noiembrie - 9 decembrie 2016: "Da viata naturii cu o idee buna" incurajeaza studentii Universitatii din Bucuresti (Facultatea de Drept si Facultatea de Litere) si ai Universitatii Politehnice Bucuresti sa gaseasca idei verzi si sa le exprime intr-un mod original.

In incinta celor doua universitati va fi amplasat un stand de cca 3 mp, sub forma de COPAC, fara frunze. Rolul studentilor va fi acela da a inverzi si a da viata COPACULUI cu ideile lor verzi sau raspunzand corect la o intrebare. Flyerele pe care vor fi asternute ideile/raspunsurile au fost create simbolic sub forma de frunze. Pe spatele fiecarui flyer se afla o intrebare la care studentii vor raspunde. Ulterior vor merge cu flyer-ul la COPAC, unde vor primi din partea promoterilor un premiu instant.

Luni, 21 Noiembrie 2016

Compania Antibiotice Iași susține Ziua europeană de informare despre antibiotice “Antibioticele - folosește-le cu grijă! Fiecare este responsabil!”

Ziua-EU-Info-Antibiotice-1.jpgPe 18 noiembrie, cu prilejul Zilei Europene de Informare despre antibiotice (ZEIA) compania Antibiotice Iași a susținut, în calitate de partener, campania de responsabilitate socială inițiată de Societatea Studenților Mediciniști Iași privind informarea populației asupra utilizării corecte a antibioticelor.
Campania ce se desfășoară sub sloganul “Antibioticele - folosește-le cu grijă! Fiecare este responsabil!” a debutat cu amplasarea unui cort pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și are ca scop informarea și educarea publicului asupra utilizării corecte a antibioticelor în vederea păstrării eficacității acestora pentru generațiile viitoare. Ieșenii care au vizitat cortul au primit de la studenții mediciniști și reprezentanții companiei pliante cu informații utile despre utilizarea corectă a antibioticelor.Pagina 1 / 205  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter