MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Duminica, 27 Noiembrie 2016

Asociaţia "Literattus" din Arad îşi propune creşterea performanţei educaţionale

bacalaureat7.jpgUn grup de profesori din municipiul Arad, membri ai Asociaţiei non-profit "Literattus", şi-a propus să implementeze un proiect având ca obiectiv creşterea performanţei educaţionale prin susţinerea centrelor de performanţă la nivel local şi naţional şi a înfiinţării "unei şcoli de excelenţă la nivelul judeţului, care să fie frecventată de cei mai performanţi elevi şi unde să predea cei mai valoroşi profesori". Potrivit preşedintelui asociaţiei, prof Anca Stoenescu, despre performanţa educaţională se vorbeşte, din păcate, mult prea puţin.

Joi, 17 Noiembrie 2016

Sindicaliştii din învăţământul ieșean vor picheta Prefectura în timpul vizitei premierului Cioloş

Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar au anunţat că vineri dimineaţă intenţionează să picheteze Prefectura Judeţului Iaşi. Liderul USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat că protestul este organizat între orele 9,30 şi 11,30, atunci când premierul Dacian Cioloş este aşteptat să efectueze o vizită la Prefectura Iaşi.

uvvg.ro

Miercuri, 16 Noiembrie 2016

Rectorul SNSPA a fost ales membru în conducerea Asociației Internaționale a Universităților

pricopie_remus2.jpgRectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a fost ales membru în Consiliul Director al Asociației Internaționale a Universităților (IAU), una dintre cele mai prestigioase organizații internaţionale, afiliată UNESCO, care reprezintă la nivel global instituţiile de învățământ superior.
Confirmarea rectorului Remus Pricopie în conducerea IAU a avut loc în cadrul celei de a 15-a Conferințe Generale a organizației, desfășurată în Bangkok, Thailanda, în perioada 13-16 noiembrie 2016.

Luni, 07 Noiembrie 2016

ARACIS organizează prima sesiune de instruire a evaluatorilor privind certificarea EUR-ACEZ

aracis.jpgAgenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) va organiza vineri, la Universitatea "Transilvania" din Braşov, prima sesiune de instruire a evaluatorilor înscrişi în Registrul naţional cu privire la Certificarea EUR-ACEZ.
Potrivit unui comunicat transmis de ARACIS, obiectivul sesiunii de instruire este acela de a pregăti "corespunzător" procesul de evaluare externă a programelor de studii din domeniul ştiinţelor inginereşti în vederea certificării EUR-ACEZ.

focality
ub.ro

Luni, 07 Noiembrie 2016

UNSAR: Lipsa siguranței în trafic reprezintă unul dintre marile pericole în România

almajanu_florentina.jpgRomânia conduce, în 2015, două clasamente sumbre: numărul de decese în accidente rutiere (95 de vieți pierdute pentru fiecare milion de locuitori, față de o medie europeană de 51,5) și victimele din rândul pietonilor (mai mult de o treime, în timp ce media europeană este de 22%). Astfel, circa 1.900 de români și-au pierdut anul trecut viața în accidente rutiere, iar peste 36.000 au fost răniți.
Sunt datele prezentate de directorul general al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurări și Reasigurări din România (UNSAR), Florentina Almăjanu (foto), cu prilejul lansării programului ”Siguranța Rutieră - Soluții Strategice”, inițiat de ”Oameni și Companii”. În materie de siguranță rutieră, concluzia UNSAR a fost: ”lipsa siguranței în trafic, unul dintre marile pericole în România”.

Duminica, 06 Noiembrie 2016

Studenții și absolvenții specializării balneokinetofizoterapie și recuperare au înfiinţa Asociația Studenţilor și Absolvenților Fizioterapeuți din Arad

uvvg_asafa.jpgCampusul Universitar “Vasile Goldiș”, din cadrul UVVG, a găzduit, zilele trecute, conferința de înființare a Asociației Studenţilor și Absolvenților Fizioterapeuți din Arad, care are scopul de a reuni studenții și absolvenții specializării balneokinetofizoterapie și recuperare din municipiul Arad și din țară.Miercuri, 02 Noiembrie 2016

Sindicaliştii de la USLIP Iaşi sunt mulţumiţi de creşterea cu 15% a salariilor din educaţie

Liderii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi sunt mulţumiţi de decizia adoptată de comisiile reunite de muncă şi buget din Camera Deputaţilor, care au fost de acord cu amendamentul propus de către federaţiile sindicale din învăţământ şi care vizează creşterea cu 15% a salariilor din educaţie.

Marti, 01 Noiembrie 2016

UNSR a dat startul festivalului "Studențiada"

Studenți din 18 centre universitare vor putea participa, în perioada 1 - 8 noiembrie, la activități culturale, educaționale, sportive, de divertisment, cu ocazia celei de-a X-a ediții a festivalului "Studențiada", organizat de Uniunea Națională a Studenților din România.

usamv

Luni, 24 Octombrie 2016

ANOSR nu vrea parlamentari-rectori

anosr_logo.jpgAlianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a solicitat luni Guvernului să adopte de urgență măsuri care să împiedice politizarea sistemului de învățământ superior. "În condițiile în care mai mulți rectori ai unor universități din România și-au anunțat public intenția de a candida la alegerile parlamentare din această toamnă pe listele unor partide politice, considerăm absolut necesar ca incompatibilitățile între funcțiile de conducere din universități și calitatea de parlamentar sau lider de partid politic să fie reintroduse, pentru a evita transformarea instituțiilor de învățământ superior în arene care să servească luptelor sau intereselor politice", susține ANOSR.

Luni, 24 Octombrie 2016

Aproape 300 de membri ai Sindicatului Liber din Învăţământ au pichetat Prefectura Neamţ

Circa 300 de membri ai Federaţiei Sindicatului Liber din Învăţământ (FSLÎ) Neamţ au pichetat, pe 24 octombrie, Prefectura Neamţ. Liderul FSLÎ Neamţ, Gabriel Ploscă, a declarat că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că în legea salarizării unitare domeniile de activitate nu sunt aşezate echitabil în funcţie de importanţa lor, dar şi de lipsa unei finanţări reale a sistemului de educaţie, solicitând alocarea a 6 la sută din PIB pentru învăţământ.Pagina 1 / 103  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter