Simpozion internaţional omagial la Facultatea de Horticultură a USAMV Iaşi

usamv_iasi.jpgFacultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi organizează a 57-a ediţie a Simpozionului ştiinţific internaţional ”Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie. 60 de ani de învăţământ superior horticol”, care se va desfăşura în zilele de 26 – 28 mai.

Manifestarea, devenită deja tradiţie, reuneşte la fiecare ediţie personalităţi marcante ale mediului academic şi din cercetare, precum şi specialişti şi practicieni. Pentru ediţia aniversară din acest an şi-au anunţat prezenţa peste 300 de specialişti din Grecia, Germania, Franţa, Austria, Ucraina, Italia, Belarus şi Republica Moldova.

Simpozionul constituie un bun prilej pentru promovarea celor mai noi realizări în domeniul horticulturii, dezvoltarea parteneriatelor în vederea realizării proiectelor şi programelor europene şi pentru dezvoltarea cercetării din domeniu.

Deschiderea Simpozionului va avea loc pe 26 mai, în Aula Magna “Haralamb Vasiliu” a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”. Un moment important din programul Simpozionului îl constituie conferinţa susţinută de directorul Institutului de Biologie Celulară din Grecia.

“Sub semnul celor patru repere care definesc simpozionul – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie – devenite adevăruri axiomatice care vor opera activ în modul de gândire şi de viaţă pentru armonizarea relaţiilor noastre cu mediul, ne vom uni eforturile pentru a depăşi crizele şi a promova performanţa în horticultură. Lucrările din cadrul simpozionului reprezintă rezultatele de vârf ale cercetării horticole româneşti, precum şi din ţările participante”, a declarat prof. univ. Gică Grădinariu, decanul Facultăţii de Horticultură.