Sindicalistii din invatamantul buzoian sustin boicotarea anului scolar

profesori_greva.jpgDoua treimi din cele peste 4.000 de cadre didactice chestionate de Sindicatul Învatamantului Preuniversitar Buzau, sustin boicotarea anului scolar.

La referendumul SIP Buzau, organizat in peste 400 de unitati de invatamant din judetul Buzau, peste 80% dintre cei chestionati au solicitat un miting de proportii, 70 la suta boicotarea tezelor cu subiect unic, iar 61% dintre acestia au optat pentru intrarea in greva in ultima saptamana a anului scolar, fapt ce ar echivala cu neincheierea situatiei scolare.

“Ne incadram in prevederile legale, la oricare dintre variantele pentru care se va opta la nivel national”, a declarat Ion Dobre, presedintele Sindicatului Preuniversitar Buzau, afiliat la Federatia sindicatelor libere din invatamant. Potrivit sursei citate, “avem o strangere de inima, pentru ca vom afecta copiii si pe parintii acestora, in oricare din formele de protest, dar membri de sindicat din invatamantul preuniversitar din judetul Buzau sunt decisi sa se ralieze hotararii luate la nivel national”. De notat ca peste 6.300 de cadre didactice sunt membre al SIP Buzau.