Studenţii pot nominaliza cei mai buni profesori

profitari.jpgStudenţii din toată ţara vor putea nominaliza cei mai buni profesori, în perioada 11 martie – 4 aprilie, pe site-ul www.profitari.ro, a declarat marţi vicepreşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România Cristina Fiţ. Cei mai buni profesori nominalizaţi de studenţi vor fi premiaţi în cadrul celei de-a patra ediţii a Galei Profesorului Bologna, realizată în acest an de Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai, în zilele 6 şi 7 mai, la Cluj-Napoca.

“Scopul proiectului este acela de a recunoaşte, premia, motiva şi a-i aduce în acelaşi loc pe acei profesori care reprezintă adevărate valori în învăţământul superior din România. Aceşti profesori sunt cei care prin activitatea lor plasează studentul şi dezvoltarea acestuia în centrul actului educaţional”, a spus Fiţ.

Pe parcursul a trei ediţii au fost premiaţi profesori din învăţământul superior care au demonstrat în activitatea lor implicare, dăruire şi deschidere faţă de studenţi şi educaţie, reprezentând adevăraţi promotori ai învăţământului centrat pe student. Înscrierea profesorului trebuie să se bazeze pe câteva calităţi definitorii: specialist în domeniu, pasionat, un mentor şi un prieten pentru student, să fie un evaluator corect al activităţii studenţilor, să încurajeze studenţii către activităţi extracurriculare.


În cadrul Galei, va avea loc şi un seminar Bologna, care se va bucura de participarea unor experţi în domeniu, propunându-şi să implice deopotrivă profesorii şi studenţii, având ca temă principală învăţământul centrat pe student, dar şi celelalte valori declarate ale sistemului Bologna. AGERPRES