Traian Băsescu:” Şcoala românească are nevoie de creativitate, inovaţie şi iniţiativă”

basescu_2008.jpgPreşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj cadrelor didactice şi elevilor, cu prilejul deschiderii noului an şcolar, care va avea loc luni, în care arată că şcoala românească are nevoie de creativitate, inovaţie şi iniţiativă pentru ca elevii să reuşească în contextul economic dificil.

“În aceste momente dificile din punct de vedere economic, şcoala românească are nevoie de creativitate, inovaţie şi iniţiativă pentru ca elevii noştri să reuşească. Educatorii, învăţătorii şi profesorii, prin devotamentul lor la clasă, sunt cei care pot asigura crearea unui învăţământ de calitate, menit să răspundă nevoilor elevilor şi exigenţelor societăţii în care trăim. Dăruirea cadrelor didactice la clasă nu este suficientă fără implicarea fiecăruia. Cooperarea cu părinţii în urmărirea activităţii elevilor, deschiderea comunităţilor locale către problemele şcolii, dar şi susţinerea venită din partea societăţii civile sunt tot atâtea moduri prin care putem sprijini împreună performanţa şi modernizarea şcolii româneşti”, se arată în mesajul şefului statului, postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele subliniază că numai prin dezvoltarea unui simţ al comunităţii în jurul şcolii vor exista generaţii de elevi mai educate, cu spirit civic, care preţuiesc cunoaşterea şi sunt animate de dorinţa de învăţa. În finalul mesajului, Traian Băsescu le urează mult succes în noul an şcolar tutoror elevilor şi cadrelor didactice. “Doresc să urez celor aproximativ 3,3 milioane de elevi care se îndreaptă de luni spre sălile de clasă mult entuziasm, curiozitate şi putere de muncă. Ceea ce învăţaţi acum vă va fi de folos în carierele pe care vi le veţi alege, dar va determina, în acelaşi timp, şi modul în care ţara va face faţă provocărilor unei lumi aflate într-o continuă transformare”, afirmă preşedintele. AGERPRES