Un nou sindicat pentru angajaţii din învăţământul preuniversitar din judeţul Maramureş

Peste 100 de profesori, învăţători şi personal auxiliar din învăţământul preuniversitar din judeţul Maramureş s-au înscris în această săptămână în noua organizaţie sindicală judeţeană “Spiru Haret”, a declarat preşedintele noi entităţi, Daniel Florin Pop.

“Noul sindicat este o alternativă sănătoasă la nivelul judeţului Maramureş, pentru toţi lucrătorii din învăţământul preuniversitar. Indiferent de domeniu, consider că avem nevoie de concurenţa, iar concurenţa ne ajută să creştem, să evoluam, să avem succes, iar monopolul poate duce la blazare şi plafonare (…) Pentru membrii sindicatului ne dorim condiţii cât mai bune de muncă şi milităm pentru apărarea drepturilor celor care lucrează în învăţământ, de la inspectorul şcolar până la femeia de serviciu sau la portar, toţi trebuie să beneficieze de drepturile cuvenite prin lege”, a declarat Daniel Florin Pop. Potrivit acestuia, la scurt timp după anunţarea noului sindicat, peste 100 salariaţi din învăţământ s-au înscris în sindicat.

Conform aceleiaşi surse, Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar “Spiru Haret” Maramureş va fi reprezentat la nivelul Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, în fiecare unitate de învăţământ din judeţ, dar şi la toate negocierile purtate în faţa autorităţilor judeţene, inclusiv al Prefecturii Maramureş.

Noul sindicat din învăţământul maramureşan este afiliat la Federaţiei Naţională “Spiru Haret” din Bucureşti. La nivelul judeţului Maramureş mai funcţionează Sindicatul Liber din Învăţământul Maramureş. AGERPRES