Universitatea Babes-Bolyai va continua extinderea bazei sale materiale

univ_bolyai_2008.jpgUniversitatea Babes-Bolyai va continua programul de extindere a bazei sale materiale si este pregatita sa deschida noi mari santiere, dupa ce, in acest an de criza globala, a reusit performanta sa finalizeze trei obiective majore pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a activitatii studentilor si profesorilor, respectiv ultramodernul camin studentesc Economica II, Bazinul de natatie cu amenajari olimpice si Sala de kynetoterapie.

Obiectivul principal al UBB a carui constructie va fi demarata in urmatoarele luni este Caminul studentesc “Sportul XXI”, in apropiere de Bazinul de natatie, iar cel secund prevede extinderea sediului Facultatii de Geografie.

Prorectoratul UBB responsabil cu dezvoltarea urmeaza sa incheie procedurile privitoare la amplasarea si constructia edificiului care va adaposti “Informatica XXI” si asteapta, in saptamanile urmatoare, avizele legale pentru ridicarea noilor corpuri de cladire de la Facultatea de Teologie Ortodoxa.


Proiectele pe termen mediu ale UBB includ si constructia unui Centru Cultural la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA). Totodata, institutia va avansa documentatia pentru aprobarea constructiei Salii de Spectacole la Facultatea de Teatru si Televiziune. Potrivit rectorului UBB, prof.univ.dr. Andrei Marga, pe masura aprobarii proiectului “Campus”, vor incepe si lucrarile la Facultatea de Educatie Fizica si Sport. AGERPRES