Universitatea Bucuresti le recomanda candidatilor admisi sa se incadreze in termenele de inscriere in anul I

univ_buc_noua.jpgDupa afisarea rezultatelor la admitere, candidatii declarati admisi la facultatile Universitatii Bucuresti sunt obligati sa se incadreze in termenele ce vor fi afisate la fiecare facultate pentru a depune fisa de inscriere anuala in anul I de facultate, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei de invatamant superior Aurel Ghimpu.

El a precizat ca diploma de bacalaureat in original trebuie sa fie depusa obligatoriu in termenul stabilit de metodologia de admitere a fiecarei facultati. La depunerea diplomei se vor verifica rezultatul candidatului la concursul de admitere, forma de invatamant, forma de finantare si daca dosarul este complet.

“Dupa terminarea concursului de admitere, se va afisa lista candidatilor, in ordine descrescatoare a mediilor obtinute. Primii candidati vor fi declarati admisi pe locurile de la buget. Acestia sunt obligati ca, in 48 de ore de la afisarea rezultatelor, sa aduca la sediul facultatii diploma de bacalaureat in original (in cazul in care nu au depus-o la inscriere). Candidatii admisi pe locurile bugetate care nu aduc diploma de bacalaureat in original, in termenul stabilit, pierd locul respectiv, care va fi ocupat de urmatorul candidat de pe lista”, a precizat Ghimpu.

De asemenea, dupa afisarea rezultatelor, daca forma de finantare este taxa sau forme de invatamant precum FR sau IDD, se va atasa la dosar si chitanta care sa ateste achitarea taxei de studii in cuantumul stabilit de facultate. Peste 25.000 de candidati s-au inscris pe cele 4.385 de locuri de la buget oferite de Universitatea din Bucuresti pentru anul universitar 2009 – 2010, la cele 19 facultati. Astfel, concurenta, pe ansamblul celei mai vechi institutii bucurestene de invatamant superior, care a implinit in aceste zile 145 de ani, este de 5,73 candidati pe loc bugetat.