Universitatea Suceava scoate la concurs peste 3000 de locuri de admitere

Pentru admiterea la facultate din aceasta vara, Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava va scoate la concurs aproape 3000 de locuri. Dintre acestea, cele mai multe sunt locuri cu taxa, respectiv 2392.
Ministerul Educatiei a aprobat pentru Universitatea Suceava un numar de 878 de locuri fara taxa. Dintre acestea, zece locuri sunt pentru absolventii de liceu de etnie roma care doresc sa urmeze cursurile unei facultati. Facultatea de Educatie Fizica si Sport va scoate la concurs 83 de locuri fara taxa si 210 locuri cu taxa. Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor scoate la admitere 175 de locuri fara taxa si 240 de locuri cu taxa. Alte 128 de locuri fara taxa si 40 de locuri cu taxa sunt scoase la concurs de catre Facultatea de Inginerie Mecanica, in timp ce Facultatea de Istorie si Geografie ofera viitorilor studenti 117 locuri fara taxa si 695 de locuri cu taxa.

Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii va scoate la concursul din vara un numar de 116 locuri fara taxa si 357 de locuri cu taxa. Absolventii de liceu care doresc sa urmeze cursurile Facultatii de Silvicultura vor avea la dispozitie 47 de locuri fara taxa si 30 de locuri cu taxa. Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica pune la dispozitia viitorilor studenti un numar de 145 de locuri fara taxa si 595 de locuri cu taxa. Facultatea de Litere si Stiinte ale Educatiei va scoate la concurs 42 de locuri fara taxa si 100 de locuri cu taxa.

Toate aceste locuri sunt pentru categoria studiilor de licenta la zi, insa la numarul locurilor la ciclul de licenta se mai adauga si 775 de locuri la Invatamant la distanta.

De asemenea, Universitatea „Stefan cel Mare” mai scoate la concurs 580 de locuri fara taxa si 1559 de locuri cu taxa la masterat.

In ceea ce priveste numarul de locuri pentru doctorat, pentru anul universitar viitor se scot la concurs 30 de locuri fara taxa si 44 de locuri cu taxa si fara frecventa.