Universităţi şi licee internaţionale îşi vor prezenta oferta educaţională la World Education Fair

Zeci de instituţii de învăţământ din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveţia, Spania, SUA şi Canada vor fi prezente în acest weekend la Bucureşti pentru a-şi face cunoscută oferta educaţională la cea de-a 29-a ediţie a World Education Fair (WEF).

Potrivit organizatorilor, în premieră, evenimentul va avea un nou format, astfel că fiecare participant la târg va fi întâmpinat de către un consultant educaţional încă de la intrare, care îi va oferi informaţii despre opţiunile de studiu în străinătate şi îl va ghida exact către domeniul şi instituţiile din aria sa de interes.

“La nivel mondial se estimează că, până în 2030, vor fi create peste 24 milioane de noi locuri de muncă, dacă se vor pune în practică politicile de mediu pe care ţările şi le asumă public. Din acestea 2,5 milioane de locuri vor fi conexate cu energia regenerabilă şi 6 milioane vor fi legate de domeniul reciclării. Astfel că organizatorii evenimentului s-au străduit să invite instituţii cu o paletă cât mai largă de domenii de studiu, care să răspundă cerinţelor pieţei internaţionale şi care să completeze oferta educaţională disponibilă tinerilor din România”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

În afară de specializările din zona tehnică sau ştiinţifică pentru care tinerii români sunt foarte căutaţi în afară, universităţile au dezvoltat noi domenii de studiu, având în vedere că piaţa muncii solicită mediului academic specialişti cu background consistent de nişă.

“În general, percepţia pe care o avem faţă de studiile în străinătate este că universităţile sunt interesate doar de tineri olimpici la matematică, chimie sau alte materii, care pot performa în zona tehnico-ştiinţifică. Însă este o abordare greşită pentru că, iată, mediul universitar oferă oportunităţi în domenii la care mulţi nici nu se gândesc. Vorbim chiar de specializări care par ciudate, cum ar fi operarea yachturilor, management în hipism, producţia de vin, design floral şi, poate cea mai cool specializare din lume, tehnica şi business în domeniul DJ şi clubbing”, a afirmat managerul Departamentulu Universităţi din Străinătate, IntegralEdu, Ana Maria Papp.

Potrivit acesteia, peste 80% din absolvenţii universităţilor partenere IntegralEdu s-au angajat în maxim 6 luni de la terminarea studiilor ori au ales să-şi continue studiile la un ciclu superior de învăţământ, exact în domeniul în care s-au pregătit.

Şi programele de studiu liceal, în străinătate, sunt personalizate, afirmă organizatorii evenimentului.

Astfel, multe dintre familiile care apelează la serviciile IntegralEdu sunt în căutarea unui program sau liceu personalizat, care să pregătească elevul mai din timp, în direcţia educaţională şi profesională dorită.

“Spre exemplu, la nivel liceal, un tânăr care vrea să studieze graphic design, în curricula britanică are libertatea să-şi aleagă doar patru materii de studiu: matematică, matematică avansată, fizică şi artă sau orice altă combinaţie relevantă pentru specializarea aleasă. Astfel, programul îi permite copilului să se perfecţioneze şi să se focuseze, fără a-şi consuma energia pe materii ce nu prezintă interes pentru el”, declară Teodora Răducanu, manager Departament Licee în Străinătate, IntegralEdu.

Seria de evenimente World Education Fair va debuta la Timişoara pe 21 septembrie (Hotel Timişoara), urmând evenimentul din Bucureşti în zilele de 22 şi 23 septembrie (Hotel Radisson Blu). Pe 24 septembrie WEF va ajunge la Iaşi (Hotel International Iaşi), pe 26 septembrie la Galaţi (Hotel Vega), iar pe 27 septembrie la Constanţa (Hotel IBIS). AGERPRES