UVVG a participat la Conferinta Asociatiei Universitatilor Europene

rector uvvg.jpgO delegatie a Universitatii de Vest “Vasile Goldis” din Arad a participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la conferinta de toamna a Asociatiei Universitatilor Europene (EUA) din Giessen (Germania), dedicata internationalizarii invatamantului superior european.

Conferinta Asociatiei Universitatilor Europene a urmarit sa demonstreze si sa evalueze articulatiile diferite privind internationalizarea invatamantului superior, avand in vedere masura in care procesul de internationalizare a Europei.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a precizat ca s-au pus in discutie rolurile si responsabilitatile guvernelor, institutiilor si organizatiilor in promovarea continua a internationalizarii universitatilor din Europa luandu-se in considerare impactul potential si real al Spatiului European al Invatamantului Superior (EHEA) si al Spatiului European de Cercetare (ERA) pentru relatiile internationale ale ariei Invatamantului Superior European (HEI).

“Intr-un efort de a revizui stadiul actual de internationalizare in invatamantul superior si cercetare, conferinta a explorat relatia universitatilor europene cu parteneri din intreaga lume si a examinat bunele practici privind modul in care cooperarea si dialogul pot fi stimulate, in ciuda concurentei, la un moment al unei recesiuni economice globale majore. Conferinta EUA a examinat strategiile si abordarile institutionale si a discutat despre rolurile, responsabilitatile universitatilor in scopul internationalizarii, dincolo de frontierele Europei”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest “Vasile Goldis”.