Vâlcea: 1.500 de profesori solicită acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică întregului personal didactic

Un număr de 1.500 de cadre didactice din judeţul Vâlcea au semnat pentru susţinerea demersului Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret prin care se cere ca întreg personalul didactic din învăţământ să beneficieze de sporul de suprasolicitare neuropsihică, a anunţat liderul Sindicatului Personalului din Învăţământul Preunivesitar (SPIP) Vâlcea, Florin Popa. Potrivit acestuia, demersurile liderilor profesorilor vin în contextul în care, în prezent, doar personalul didactic de predare beneficiază de acest spor.

“Având în vedere că, în conformitate cu art. 16 din Legea nr.153/2017, doar personalul didactic de predare beneficiază de sporul de încordare neuropsihică, susţinem demersurile Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret prin care se cere ca întreg personalul didactic din învăţământ să beneficieze de acest spor. Este vorba de personalul didactic din Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control, precum şi personalul didactic auxiliar. În acest sens, sindicatul nostru tocmai a finalizat strângerea a 1.500 semnături de la membri de sindicat care susţin acest demers”, se arată într-un comunicat al liderului SPIP Vâlcea.

Lista cu cele 1.500 de semnături va fi depusă la Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret zilele următoare. AGERPRES