Vâlcea: Peste 1.000 de elevi în risc de abandon şcolar, incluşi în programul “Alege şcoala!”

Peste 1.000 de elevi din mai multe localităţi rurale, unde rata abandonului şcolar este ridicată, vor fi consiliaţi şi ajutaţi să îşi continue studiile prin programul “Alege şcoala! – o şansă pentru viitor”, anunţă reprezentanţii Fundaţiei World Vision România.

“Este un proiect complex care a antrenat nu doar fonduri şi resurse materiale consistente, ci mai ales o suită de instituţii religioase, filantropice şi educative de referinţă în societatea actuală, respectiv resurse umane de excepţie. Scopul proiectului este acela de prevenire a abandonului şcolar timpuriu a 1.010 elevi preşcolari, şcolari şi adulţi vulnerabili din 5 comunităţi rurale din judeţul Vâlcea, şi anume: Mihăeşti, Bujoreni, Drăgoeşti, Frânceşti şi Dănicei”, se menţionează în comunicat.

Proiectul, lansat luna trecută, este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020 şi se va derula pe o perioada de trei ani, timp în care elevii vor fi implicaţi într-o serie de activităţi educative, atât la şcoală, cât şi la biserică, excursii şi tabere tematice, cu scopul de a-i convinge să nu abandoneze şcoala.

“Proiectul are o abordare integrată asupra fenomenului de risc de abandon şcolar, întrucât îşi propune măsuri de prevenire a părăsirii timpurii a şcolii prin identificarea riscurilor şi a obstacolelor individuale ale fiecărui elev beneficiar şi asumarea unei intervenţii personalizate fiecărui caz”, se mai precizează în comunicat.

Partener în acest demers al Fundaţiei World Vision este Patriarhia Română. AGERPRES