Zece ani de la înfiinţarea Şcolii Germane Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a participat miercuri seară, alături de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, la festivitatea dedicată împlinirii a zece ani de la înfiinţarea Şcolii Germane Bucureşti – Deutsche Schule Bukarest, eveniment care a prilejuit lansarea unui nou proiect de şcoală germană, în nordul Capitalei.

Întregul proiect, care va fi finalizat în 2019, are o valoare de aproximativ 12 milioane de euro, din care statul german acoperă 4,5 milioane de euro iar diferenţa va fi finanţată din donaţii, sponsorizări şi un credit bancar.

Potrivit organizatorilor, noul proiect, unde vor fi educaţi 500 de copii, de la creşă şi grădiniţă şi până la terminarea liceului, vine ataşat cu o campanie care se adresează companiilor germane şi celor româneşti, cu dorinţa de a se implica în sprijinirea educaţiei.

Primăria Capitalei a deblocat proiectul, care aştepta de mult timp primirea autorizaţiilor, iar o companie petrolieră a pus la dispoziţie două hectare de teren pentru ridicarea construcţiei, în zona Străuleşti.

În intervenţia sa, primarul general al Capitalei s-a referit la sprijinul pe care l-a acordat acestui proiect prin urgentarea procedurilor care “erau blocate de câteva luni”, în ceea ce priveşte planul urbanistic zonal pentru şcoala germană.

“Suntem alături de această investiţie extrem de importantă în educaţia copiilor noştri. Limba germană este extrem de frumoasă, dar mai dificilă dacă nu o înveţi de mic şi aduceţi o şansă pentru copiii din Bucureşti sau pentru copiii angajaţilor din companiile multinaţionale care au mandate de câţiva ani în România, aici, în Capitala ţării”, a spus Firea.

La rândul său, ministrul Laufer a subliniat importanţa acestui parteneriat între mediul privat şi cel public, cu sprijinul statului german.

“Este un exemplu de urmat, mai ales în contextul actual în care ne apropiem de finalizarea legii, cu tot cu norme, pentru parteneriatul public privat în România. Este un exemplu foarte bun de urmat şi pentru noi, fiindcă legea pe care o construim, practic, asta doreşte, să ajute dezvoltarea comunităţilor locale şi centrale printr-o cooperare mult mai bună între administraţia publică centrală şi locală”, a subliniat ministrul.

Şcoala Germană din Bucureşti a fost fondată în anul 2007 şi este din 2012 una dintre cele 140 de şcoli germane oficiale în străinătate.

Este o organizaţie nonprofit, care se susţine prin contribuţiile membrilor săi, prin donaţii şi sponsorizări. AGERPRES