Cei 10 elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud care au obţinut media 10 la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat din această vară şi-au ridicat, pe 29 august, premiile oferite de Ministerul Educaţiei Naţionale în cadrul şedinţei de Colegiu prefectural, unde au fost invitaţi alături de părinţii lor şi de directorii şcolilor din care provin.

Premiile – câte 3.000 lei pentru absolvenţii de liceu şi câte 1.000 lei pentru absolvenţii de gimnaziu – le-au fost înmânate de către prefectul judeţului, Ovidiu Frenţ, şi de către inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

„Avem plăcerea şi bucuria să le oferim aceste premii în cadru festiv. Suntem extrem de mândri că, pentru România Centenară, am adus 10 de 10, adică 100 de puncte din activitatea acestor minunaţi copii, pe care îi felicit. Le urez succes în continuare. Şi ei, şi părinţii, şi profesorii, cu toţii au contribuit la această reuşită. Ne bucurăm că sunt din multe şcoli, în mod deosebit ne bucurăm pentru acei copii care sunt din mediul rural”, a declarat Camelia Tabără.

Printre cei 10 premianţi se află un singur băiat, care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, iar trei dintre premii au fost obţinute de elevi de la şcoli din mediul rural: două medii de 10 la bacalaureat la liceul din comuna Prundu Bârgăului şi o medie de 10 la evaluarea naţională la şcoala din comuna Târlişua. AGERPRES