isj gorj.jpgUn numar de 11 candidati pentru o catedra titularizabila in invatamant se inregistreaza, anul acesta, la concursul organizat in premiera la nivel judetean de catre Inspectoratul Scolar Judetean Gorj.

Potrivit adjunctului inspectorului scolar general, prof. Vasile Antonie, concursul va avea loc pe 15 iulie, pentru cele 169 de posturi scoase la titularizare fiind inscrisi 1.870 de candidati. Din cele 169 de catedre titularizabile scoase in acest an la concurs, 59 sunt la scolile din municipii si orase, iar restul la cele din mediul rural.

Cea mai mare aglomeratie este pe cele cinci posturi de invatatori din comunele Borascu, Bustuchin, Crusetu, Capreni si Plopsoru, pentru care au fost depuse 182 de dosare. Aceeasi situatie se intalneste in cazul posturilor de profesori de educatie fizica, pe 15 posturi titularizabile fiind inscrisi 181 de candidati. Concursul se va desfasura in cadrul a doua centre din municipiul Targu-Jiu, respectiv la Colegiile Nationale „Tudor Vladimirescu” si „Ecaterina Teodoroiu”, subiectele pe discipline urmand a fi stabilite in noaptea dinaintea sustinerii examenului de mai multe comisii, constituite din 90 de profesori.