examen.jpgUn număr de 111 elevi din cei 159 prezenţi, miercuri, la examenul de Bacalaureat desfăşurat la Colegiul agricol „Alexandru Borza”, din oraşul Geoagiu, au fost eliminaţi din sală la proba obligatorie a profilului, pentru fraudă şi tentativă de fraudă.

Inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara, Alexandru Lăutaru, a declarat că frauda a fost descoperită în urma unui telefon primit pe o „linie verde”, iar sesizarea s-a confirmat, elevii din cinci săli de clasă având unul dintre subiecte rezolvate.

„Este vorba de 111 elevi care erau grupaţi în cinci săli de clasă. Toţi aveau subiectele rezolvate. Nu se poate aşa ceva: trece inspectorul general şi cu reprezentantul Ministerului Educaţiei, iar subiectul rezolvat se vedea sub foaia de examen”, a spus inspectorul general Alexandru Lăutaru.

Profesorii supraveghetori ai elevilor şi cei 111 candidaţi la Bacalaureat au fost solicitaţi să dea explicaţii în scris despre ceea ce s-a întâmplat, Inspectoratul Şcolar Hunedoara declanşând o anchetă în acest caz. „Până nu anchetăm, nu ştim exact ce s-a întâmplat. Luăm declaraţii de la elevi şi de la profesori”, a completat Lăutaru. Ceilalţi 48 de elevi de la Colegiul „Alexandru Borza”, care nu au fost prinşi copiind, şi-au continuat examenul în condiţii normale.

În judeţul Hunedoara au mai fost eliminaţi din examenul de Bacalaureat opt elevi care au fost prinşi, miercuri, copiind la proba obligatorie, alţi trei absolvenţi fiind excluşi de la Bac în cursul zilei de luni din acelaşi motiv. AGERPRES