Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu (ULBS) a anunţat că va suplimenta numărul locurilor fără taxă pentru admiterea din acest an prin subvenţionarea a 138 de locuri prin granturi şi cu suportul unor companii partenere.

„La admiterea din iulie 2020, care se va desfăşura în cea mai mare parte online (excepţie făcând Facultatea de Medicină, unde va fi examen scris, şi Artă Teatrală, unde va exista o proba de aptitudini), Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu (ULBS) va suplimenta numărul locurilor fără taxă pentru studiile de licenţă, master şi doctorat. Un număr de 138 de locuri vor fi subvenţionate din surse proprii, acestea adăugându-se celor 1.744 de locuri bugetate alocate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru programele de licenţă şi 959 pentru programele de master”, se arată într-un comunicat transmis de ULSB.

Potrivit sursei citate, o parte din cele 138 de locuri vor fi susţinute prin granturile iniţiate de către universitate, dar şi cu suportul unor companii partenere şi printr-un proiect CNFIS-FDI. De asemenea, 20 de locuri sunt subvenţionate printr-un proiect CNFIS-FDI.

În total, ULBS va scoate la concurs, pentru programele de studiu de la învăţământul cu frecvenţă (IF), peste 5.700 locuri pentru studiile de licenţă şi masterat, în sesiunea vară 2020. Dintre acestea, 3.700 sunt locuri pentru studii de licenţă, 2.050 de locuri pentru studiile de masterat, iar pentru învăţământul cu frecvenţă redusă (IFR) şi învăţământul la distanţă (ID) vor fi scoase la concurs 1.045 de locuri cu taxă.

Pentru anul universitar 2020-2021, în numărul total de locuri scoase la concurs sunt incluse şi acelea cu destinaţie specială, alocate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, respectiv cele destinate candidaţilor de etnie romă, candidaţilor care au absolvit licee situate în mediul rural, locuri destinate românilor de pretutindeni şi pentru domenii prioritare.

În ceea ce priveşte studiile doctorale, la nivelul ULBS au fost alocate 150 de locuri, din care 48 fără taxă. Înscrierile online vor începe în 6 iulie, pentru toate formele de învăţământ. AGERPRES