Un numar de 145 de specializari de licenta si 112 programe de masterat au fost desfiintate in urma controalelor desfasurate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), a anuntat presedintele institutiei, Ioan Curtu.

”ARACIS nu are puterea de a desfiinta programe de masterat sau de licenta. Nu este un organ de decizie. Noi doar dam sau nu avizul si ministerul decide. MECI nu le-a mai dat cifra de scolarizare”, a explicat Curtu.

Potrivit acestuia, pana in anul 2011 toate universitatile vor fi evaluate. “La Oradea vom evalua toata partea de medicina in putin timp. Vom face o evaluare si la ‘Vasile Goldis’ din Arad”, a spus Curtu.

Presedintele ARACIS a precizat ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a solicitat agentiei sa faca evaluarea pentru Universitatea „Spiru Haret”. “Am primit o nota de la MECI prin care ne solicita sa facem evaluarea universitatii ‘Spiru Haret’. Cei de la ‘Spiru Haret’ ne-au trimis o scrisoare prin care ne informeaza ca nu ne recunosc ca agentie evaluatoare, sustinand ca universitatea este evaluata de o agentie externa”, a afirmat Ioan Curtu.