ministerul_educatiei.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a decis prelungirea până pe 15 mai a perioadei de înscriere în grupurile de lucru care vor elabora programele şcolare pentru învăţământul gimnazial, în urma numeroaselor solicitări primite din partea cadrelor didactice, precum şi din cauza suprapunerii calendarului iniţial de înscriere cu perioada vacanţei pascale.

Potrivit unui comunicat al MENCŞ, implicit a fost modificat şi calendarul aferent procedurii de selecţie a profesorilor interesaţi să participe în aceste grupuri de lucru. „Prin urmare, noul termen-limită pentru înregistrarea aplicaţiilor pe platforma MONMedu este duminică, 15 mai, inclusiv. Evaluarea portofoliilor profesionale şi a proiectelor inovative de programă şcolară va avea loc în perioada 16 – 27 mai, în timp ce anunţarea componenţei grupurilor de lucru va avea loc pe 30 mai. Profesorii selectaţi vor desfăşura activităţile de proiectare a programelor şcolare pentru gimnaziu”, se arată în comunicatul de presă.

MENCŞ precizează că participarea la elaborarea programelor şcolare va fi recunoscută în evaluarea dosarului pentru obţinerea gradaţiei de merit, calitatea de membru în grupurile de lucru la programele şcolare beneficiind de o pondere de minimum 20% din punctajul total. „Pentru facilitarea depunerii candidaturii, obţinerea parolei de acces este posibilă şi prin transmiterea unei solicitări directe la adresa de email suport-mon@edumax.edu.ro, specificând numele, funcţia şi instituţia. Informaţii suplimentare privind utilizarea aplicaţiei MONMedu în procesul de înscriere sunt disponibile la adresa https://mon.edu.ro”, menţionează sursa citată. AGERPRES