Un număr de 150 de locuri sunt disponibile în noul an universitar la Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie din municipiul Alexandria, a Universităţii Valahia din Târgovişte, însă tot mai puţini studenţi optează pentru o facultate din provincie, potrivit decanului instituţiei de învăţământ superior, Ioana Panagoreţ.

„În noul an avem disponibile 70 de locuri la programul Economia comerţului, turismului şi serviciilor, 30 la buget şi 40 la cu taxă. Pentru cei interesaţi de agricultură avem 30 de locuri, 20 fără taxă şi 10 cu taxă, iar la Administraţie Publică avem disponibile 50 de locuri, 20 fără taxă şi 30 cu taxă. În curând vom dezvolta şi alte specializări. Locurile se ocupă în proporţie de 90%, dar sunt multe persoane care nici nu ştiu că există o facultate de stat în Alexandria. În acest an, în perioada în care s-a derulat programul naţional ‘Şcoala altfel’, niciun liceu din judeţ nu şi-a adus elevii în vizită la universitate. Cadrele didactice ar trebui să îndrume copiii. Am cunoscut un părinte care şi-a ţinut timp de doi ani copilul acasă pentru că nu ştia că există facultate de stat în judeţ şi nu avea posibilităţi să îl trimită la Bucureşti sau la Craiova”, a declarat, pentru AGERPRES, Ioana Panagoreţ.

Înscrierile la Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie din municipiul Alexandria au început în data de 11 iulie şi vor continua până la 30 iulie. AGERPRES