boc_emil_2013.jpgPrimarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că 14.961 de elevi din oraş primesc în acest an burse din bugetul local. El a spus că numărul elevilor beneficiari este în creştere şi că din acest motiv municipalitatea va suplimenta cu 1,9 milioane de lei suma alocată pentru bursele elevilor pentru anul în curs, astfel încât suma totală va ajunge la 10 milioane de lei.

„Ne-am propus să acordăm burse de merit tuturor elevilor clujeni care au medii peste 8,5. De asemenea, am suplimentat bursele pentru performanţă de la 90 de lei, la 120 de lei pentru elevii premiaţi la concursurile naţionale. Facem eforturi consistente pentru susţinerea educaţiei şi am observat că această politică de sprijinire a actului educaţional este eficientă, iar în municipiu se învaţă mai bine”, a menţionat Emil Boc.

În municipiul Cluj-Napoca se acordă 11.422 de burse de merit (în valoare de câte 90 de lei lunar), 137 de burse de performanţă (câte 120 de lei lunar), 919 burse de studiu (70 de lei lunar) şi 2.483 de burse sociale (60 de lei lunar). AGERPRES