161 de posturi libere in invatamant in judetul Valcea

Un numar de 161 de posturi din invatamantul valcean au ramas vacante in urma examenului de titularizare si a repartitiei din aceasta luna, a declarat, Camelia Coroiu, inspector general la ISJ Valcea.

“In urma examenului au ramas 161 de posturi neocupate, care, in sesiunea august – septembrie, pot fi solicitate de catre suplinitori. Vreau sa mentionez faptul ca Valcea a fost printre singurele judete in care toti titularii au fost repartizati si s-au declarat multumiti. Am facut eforturi extraordinare sa multumim toti candidatii. Singura problema a fost ca potentiale cadre didactice au refuzat sa mearga pe posturile oferite, asa incat au ramas posturi libere. Oricum, pentru eforturile depuse, am fost felicitati de ministrul secretar de stat Mihai Viorel Fifor”, declara Coroiu.

Ea a mai afirmat faptul ca exista suplinitori care au obtinut note foarte mari, peste 7, dar pentru ca posturile disponibile nu le-au convenit, au renuntat. Exista de asemenea cazuri de suplinitori care si-au luat 7 ore pe saptamana la o scoala si inca 6 sau 7 la o alta scoala. Posturile pentru suplinitori pot fi si de 18 ore. Din datele furnizate vineri de catre Inspectoratul Scolar Judetean Valcea rezulta ca in urma examenului de titularizare, la nivelul judetului, exista 5.200 de cadre didactice, din care 3.200 sunt titulare, iar 2.000 sunt suplinitori. Mai sunt aproximativ 1.486 de cadre personal auxiliar si 161 posturi vacante.