Cea de a patra editie a Serii Excelentei, s-a desfasurat pe 17 decembrie, la initiativa prof. Marieta Lesovici, director al Casei Corpului Didactic Iasi si cu sustinerea consecventa a directorului Centrului de Excelenta Iasi, prof Seryl Talpalaru, precum si a primarului municipiului Iasi, Gheorghe Nechita.
Au fost premiati, din fondurile Consiliului Local, un numar de 151de profesori, care s-au ocupat de pregatirea elevilor in cadrul CEX Iasi, pe parcursul anului scolar anterior. Suma totala alocata a fost de 35.000 RON.

“Centrul de Excelenta a avut rezultate deosebite anul trecut, cand 83 la suta dintre elevii judetului Iasi,participanti la olimpiadele nationale, au fost inscrisi la noi. Faptul ca pregatirea elevilor la CEX este una de inalta calitate a fost dovedit si la premierea profesorilor care au participat la concursuri internationale cu elevii lor, organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Din cele 86 de premii acordate, 11 au fost obtinute de profesori ieseni”, a declarat prof. Seryl Talpalaru, directorul CEX .

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a sprijinit constant activitatea Centrului, asigurand un numar de 14 norme acoperitoare pentru orele ce sunt sustinute in acest an scolar,din care, 8 la disciplinele din aria curriculara matematica si stiinte, 6 din ariile limba si comunicare, om si societate.

Ca in fiecare an, Corul Camerata si-a incantat publicul cu un concert de colinde. Primarul Gheorghe Nechita a promis profesorilor ca anul viitor Seara Excelentei se va organiza in Sala Mare a Palatului Roznovanu.