univ craiova.jpgUn număr de 18 tineri din şapte ţări vor participa, în perioada 11 – 31 iulie, la Şcoala de vară ‘Constantin Brâncuşi’ la Universitatea din Craiova, unde vor lua parte la cursuri de limba româna, de cultură şi civilizaţie românească, tinerii din Serbia (4), Italia (4), Turcia (4), Croaţia (2), Slovacia (2), Grecia (1), Belgia (1) alegând să petreacă o parte a vacanţei de vară în România.

Deschiderea oficială a Şcolii de vară ‘Constantin Brâncuşi’ va avea loc luni, 11 iulie, ora 10.00, în clădirea centrala a Universităţii din Craiova. Potrivit datelor furnizate AGERPRES de Universitatea din Craiova, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 9.00 – 13.00, în primele doua săptămâni se vor desfăşura cursuri de limba româna, iar în ultima săptămâna, cursuri de cultură şi civilizaţie românească, studenţii fiind împărţiţi în două grupe: nivel începător şi avansat.

Zilnic, începând cu ora 16,00, studenţii vor avea parte de activităţi extracurriculare: participare la ateliere de creaţie (pictură pe sticlă, olărit, dansuri) la Palatul Copiilor, vizite la muzeele din Craiova, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, la Casa de Cultură ‘Traian Demestrescu’, la Casa Băniei, la Primăria şi Prefectura din Craiova, în Centrul Vechi al oraşului, în Parcul Tineretului.
Pe 22 iulie va avea loc a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale cu tema „Perspective asupra interculturalităţii”, conferinţă la care vor participa toate cadrele didactice de la Departamentului de Limbi Moderne Aplicate şi toţi studenţii participanţi la cursurile Şcolii de vară „Constantin Brâncuşi”.
Pe 25 şi 27 iulie, participanţii la cursurile Şcolii de vară „Constantin Brâncuşi” vor pleca în excursii tematice „Paşi de legenda în România pitorească”, la Târgu-Jiu, Tismana, Horezu, şi Bucureşti.
La finalul cursurilor studenţii vor susţine testul de limba română, iar în funcţie de rezultatul obţinut, fiecare student va primi certificatul de competenţă lingvistica (A1, A2, B1 sau B2), în seara zilei de 28 iulie urmând să aibă loc cina tradiţionala românească.

Şcoala de vară „Constantin Brâncuşi” este organizată de Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Craiova şi se află la cea de-a patra ediţie reluată (a XVII-a în total) după o întrerupere de patru ani, prima având loc în vara anului 2013. AGERPRES