Un număr de 20 de unităţi de învăţământ din municipiul Buzău au scăpat de executarea silită după ce primăria Buzău le-a virat suma totală de 5,6 de milioane de lei în conturi pentru plata restanţelor şi a penalităţilor cuvenite cadrelor didactice în urma unor sentinţe judecătoreşti, a anunţat conducerea Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău.

Promisiunile primarului Constantin Toma au început să fie onorate, cele 20 de unităţi de învăţământ din municipiul Buzău au în mare parte banii în conturi, iar profesorii vor primi banii câştigaţi în instanţă conform unei proceduri stabilite de fiecare contabilitate a unităţilor şcolare„, a declarat secretarul executiv al SÎP Buzău, Angheluş Văduva.

Potrivit sursei citate, „din cele 143 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din judeţul Buzău, 60 sunt executate silit în continuare, iar penalităţile curg în continuare, doar primăria municipiului Buzău şi-a luat angajamentul să achite în totalitate sumele cuvenite profesorilor prin sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile”.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, la finalul săptămânii trecute, că „municipalitatea are aceşti bani şi va achita suma de 5,6 milioane de lei rezultată din sentinţele judecătoreşti, în speranţa că aceşti bani vor fi returnaţi de guvern din bugetul de stat”. AGERPRES