uvvg_sapt_sanatatii.jpgProiectul „2013, Anul Prevenției în Sănătate în Arad”, lansat vineri de către Asociația Studenților Mediciniști Arădeni din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, care vizează implementarea mai multor programe de prevenție, conștientizare și informare cu privire la starea de sănătate în rândul populației municipiului și județului Arad, și-a finalizat prima acțiune.

Studenții mediciniști și medicii rezidenți arădeni, însoțiți de cadre didactice ale Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară din cadrul UVVG, au reușit să investigheze, în cele două zile de desfășurare a acestei acțiuni, 390 de persoane, care au beneficiat de asistență medicală primară, determinarea valorilor glicemiei și a tensiunii arteriale.

„Pentru studenții mediciniști, care au intrat în febra examenelor, urmează o perioadă în care aceștia se vor concentra asupra sesiunii de examene. Începând cu mijlocul lunii februarie, membrii Asociației Studenților Mediciniști Arădeni vor participa la o sesiune aplicativă destinată implementării proiectului „Educație între studenții mediciniști și elevi, educație între egali”, desfășurat pe tot parcursul anului 2013, în 16 licee arădene, în urma parteneriatului dintre Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog. Este una din cele șase direcții principale care vor sta la baza Anului Prevenției în Sănătate în Arad”, a declarat dr. Sebastian Popescu, președintele Asociației Studenților Mediciniști Arădeni din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”.