Un număr de 21 de universităţi româneşti, printre care şi Universitatea Politehnica din Bucureşti, vor participa în perioada 12-15 septembrie la Sevilla la cea de-a 29-a ediţie a Conferinţei şi Expoziţiei Anuale a Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE (European Association for International Education).

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Universităţii Politehnica, pavilionul ‘Study in Romania’, organizat în premieră, sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor din România, este o iniţiativă destinată internaţionalizării învăţământului superior românesc şi este susţinută prin portalul http://www.studyinromania.gov.ro.

„Vor participa 21 de universităţi româneşti, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Educaţiei Naţionale, Agenţiei Naţionale Erasmus, UEFISCDI, Ambasadei României în Regatul Spaniei, Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa, SUA şi Canada (FADERE)”, se arată în comunicatul de presă.

Din perspectiva delegaţiei României, principalele obiective ale participării sunt reprezentate de creşterea vizibilităţii şi atractivităţii României ca destinaţie de studii universitare.

Evenimentul va reuni peste 250 de expozanţi şi 5.600 de participanţi din 95 de ţări, Conferinţa şi Expoziţia Anuală EAIE reprezentând cea mai importantă reuniune din Europa în domeniul internaţionalizării educaţiei şi a doua la nivel global. AGERPRES