grindeanu_nicolae.jpgUn număr de 23 de unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin vor avea o altă conducere pentru noul an şcolar, cele mai multe schimbări fiind din cauza managementului defectuos, a rezultatelor slabe la examenele naţionale, precum şi din lipsa comunicării cu autorităţile locale.

„Şcoala este a comunităţii, iar comunitatea este reprezentată de autoritatea locală, iar dacă nu există colaborare între conducerea şcolii şi autoritatea locală, atunci, managementul este evident deficitar, iar noi nu agreem un asemenea mod de a conduce unităţile de învăţământ, fapt pentru care am intervenit şi am modificat, în câteva situaţii, conducerile”, a declarat Dan Nicolae Grindeanu, inspector şcolar general al ISJ Caraş-Severin.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, opt dintre directorii şi directorii adjuncţi au cerut acest lucru, iar patru au ieşit la pensie.

Colegiul Naţional Traian Lalescu, de exemplu, are un nou director, în persoana lui Adrian Doxan, care a renunţat la funcţia de conducere de la Colegiul Naţional Mircea Eliade. În locul său vine Şerban Niculae, fostul director al Colegiului Tehnic Bocşa. În locul acestuia a fost numit profesorul de matematică Iosif Medoia.

„La Reşiţa, există o problemă si la Secţia Sportivă a Liceului Traian Vuia, în sensul că nu există deloc o colaborare între această secţie şi autoritatea locală, adică, între şcoală şi primărie, fapt pentru care a trebuit să intervenim şi să schimbăm din funcţie directorul adjunct, Irinel Dumitru, în locul său, fiind numit, prin decizia Consiliului de Administraţie al ISJ, Silviu Izvernar, tot profesor de educaţie fizică”, a precizat Dan Nicolae Grindeanu.

Au mai fost schimbaţi directorii liceelor din comunele Prigor şi Teregova, care au avut cele mai slabe rezultate la examenul de bacalaureat. La Prigor, în locul Simonei Miclău a fost numit Silviu Coiculescu, iar la Teregova, directoarea Rozina Stepanescu a fost înlocuită cu Ioana Banda. AGERPRES