Un număr de 24 de inspectori şcolari generali au fost eliberaţi din funcţie până la data de 5 iunie, dintre care 13 prin demisie şi 11 prin încetarea detaşării.

Potrivit unui comunicat de presă al MECTS remis marţi, pentru funcţiile de inspector şcolar general adjunct au fost emise 21 de ordine de eliberare din funcţie, dintre care 6 prin demisie şi 15 prin încetarea detaşării, în timp ce pentru funcţia de director al Casei Corpului Didactic au fost emise 2 ordine de eliberare din funcţie din cauza încetării detaşării.

La nivelul inspectoratelor şcolare există 42 de posturi de inspector şcolar general, 60 de posturi de inspector şcolar general adjunct, 42 de posturi de director pentru casele corpului didactic şi 1 post de director la Centrul de Formare Continuă în Limba Germană din Mediaş.
MECTS are în vedere organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general şi inspector şcolar adjunct în perioada august – septembrie, potrivit comunicatului.
În data de 20 iulie va fi anunţat concursul în presa centrală (de către MECTS) şi locală (de către inspectoratul şcolar), în 27 iulie – 3 august se vor înscrie candidaţii, iar în 30 iulie se vor emite ordinele de numire a comisiei de elaborare a subiectelor şi a comisiei de concurs.

Depunerea dosarelor la MECTS se va face între 6 şi 8 august, pe 10 august se va stabili programul concursului, între 20 – 27 august se va desfăşura concursul şi se vor afişa rezultatele.
Între 21 august şi 3 septembrie se vor înregistra eventualele contestaţii, iar între 30 august şi 12 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile şi se vor comunica rezultatele finale.

Ordinele de numire se vor da în data de 15 septembrie, precizează MECTS. AGERPRES