Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale a premiat joi 24 de participanţi la concursul „Poveşti în mişcare” privind experienţele individuale de mobilitate pentru învăţare în Europa.

„Am acordat 24 de premii pentru 8 categorii de mobilitate cu scop de învăţare care s-au derulat în cadrul programelor pe care le finanţăm. Avem premii pentru categoria profesori care au fost la cursuri de formare continuă în alte ţări din UE, avem premii pentru elevii care au fost în formare profesională cu programul Leonardo da Vinci, pentru asistenţi Comenius, pentru studenţii Erasmus, pentru tineri care au participat la schimburi de tineri, tineri care au participat la serviciul de voluntariat sau mobilitate pentru lucrătorii de tineret. În total am acordat câte 3 trei premii pentru fiecare categorie: premiul întâi primeşte o tabletă, premiul doi – o cameră foto, premiul trei este un Mp4 Player”, a declarat Monica Calotă, directorul agenţiei.

Ea a adăugat că premiile sunt prevăzute în finanţarea ANPCDEFP de la Comisia Europeană pentru astfel de evenimente şi concursuri. „Noi am anunţat concursul din timp, participanţii şi-au trimis poveştile mobilităţii prin care au trecut, concursul s-a numit ‘Poveşti în mişcare’, am făcut un juriu şi am confruntat atât poveştile care trebuiau să aibă farmec cât şi cu rapoartele finale ale proiectelor ca să ne dăm seama şi de calitatea mobilităţii aşa cum s-a desfăşurat ea în realitate”, a menţionat Monica Calotă.

Gala anuală a mobilităţii în cadrul căreia au fost acordate premiile s-a desfăşurat la Biblioteca Naţională a României, fiind prezent şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. AGERPRES