Peste 240 de studenti la Academia Tehnica Militara (ATM) din Bucuresti au depus, pe 11 octombrie, juramantul de credinta fata de patrie, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul institutiei, in prezenta unor oficialitati din Ministerul Apararii, serviciilor de informatii, Parlamentului, Patriarhiei Romane, precum si a reprezentantilor unor ambasade.

Dupa intonarea imnului Romaniei, un sobor de preoti a tinut serviciul religios, dupa care studentii anului I ai ATM au depus juramantul de credinta. In continuare, studentii celor 4 ani au defilat prin fata rudelor, prietenilor si oficialitatilor prezente, ceremonia sfarsindu-se cu un exercitiu militar demonstrativ.

Presedintele Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor, Costica Canacheu a luat cuvantul la inceputul ceremoniei, incurajandu-i pe studentii Academiei. „Inteligenta, pasiunea, dinamismul si creativitatea dumneavoastra va asigura puterea sa depasiti, pe de o parte, greutatile inerente oricarui inceput de cariera, iar pe de alta parte – cele specifice procesului de consolidare a armatei in cadrul structurilor NATO si ale Uniunii Europene”, s-a adresat Canacheu studentilor ATM.

Studentii din anul I care au depus sambata juramantul au inceput cursurile pe data de 25 august, dupa admiterea in aceasta institutie superioara de invatamant. Ceremonii similare au avut loc la Brasov, la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Constanta, la Academia Navala „Mircea cel Batran” si la Sibiu, la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”. Academia Tehnica Militara din Bucuresti ofera un total de sase specializari, in cadrul Facultatii de Sisteme Integrate de Armament si Facultatii de Sisteme Electronice si Informatice Militare.