Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) va organiza, joi şi vineri, cea de a III-a ediţie a concursului studenţesc ”25 de ore la USV”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al instituţiei academice. Potrivit sursei citate, concursul va demara joi la ora 10,00 şi se va încheia vineri cu procesul de evaluare şi festivitatea de premiere.

În comunicat se arată că, pe durata a 25 de ore, patru echipe formate din câte trei sau patru studenţi, vor concura în cadrul unei competiţii care să testeze şi să valideze abilităţile de dezvoltare hardware şi software câştigate, creativitatea în lucrul cu noile tehnologii interactive ale momentului, precum şi perseverenţa de a realiza, într-un timp limitat, aplicaţii tehnice performante.

Tema concursului din acest an va consta în dezvoltarea unei aplicaţii pentru crearea de noi experienţe interactive pentru vizitatorii unor expoziţii muzeale, iar echipele vor folosi, în acest scop, dispozitive smartwatch dotate cu GPS, ecran tactil şi senzori de mişcare.

Potrivit sursei citate, tema este inspirată de colaborarea pe care membri ai Facultaţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor o prefigurează cu Muzeul Bucovinei, ”în vederea oferirii de noi experienţe interactive vizitatorilor în momentul parcurgerii expoziţiilor”. AGERPRES