Un numar de 250 de elevi de la cinci licee bucurestene au vizitat, in perioada 15 septembrie-31 octombrie, cinci muzee din Capitala in cadrul unui proiect derulat de Inspectoratul Scolar Bucuresti si municipalitate.

„Desi incheiem un proiect consider ca este un nou inceput. Sper ca s-a nascut un nou virus – dependenta de cultura. Sper sa generati alti dependenti de cultura”, a spus inspectorul general adjunct al ISMB, Mihaela Florescu.

Elevi de la Scoala Comerciala Superioara „Nicolae Kretzulescu”, Colegiul National „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul National „Sfantul Sava” si Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii „Gheorghe Airinei” au vizitat Muzeul National de Arta, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si Muzeul National Militar „Regele Ferdinand I”.

Elevii care au vizitat gratuit cele cinci muzee au participat la un concurs on-line de cultura generala care si-a desemnat, joi, cei 18 castigatori in cadrul unei ceremonii desfasurate la Colegiul „Mihai Viteazul”. Premiantii au primit materiale didactice si permise europene de conducere a computerului.

Potrivit organizatorilor, prin acest program educational s-a dorit incurajarea participarii tinerilor la manifestarile culturale, promovarea scolii ca institutie care doreste sa asigure formarea continua si completa la standarde europene a elevilor in perspectiva realizarii unei cariere intelegand actul de cultura ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in mediul educational. De asemenea, organizatorii proiectului au vrut sa ofere liceenilor metode alternative de petrecere a timpului liber.