Un număr de 250 de elevi vor participa, în data de 20 mai, la concursul regional pentru matematicieni, de talie europeană, „Discipolii lui Pitagora„, care se va desfăşura la Lupeni, în judeţul Hunedoara. Potrivit unui comunicat de presă, remis de organizatori, competiţia, aflată la cea de-a XIII-a ediţie, este singura de acest gen în perimetrul Văii Jiului.

Concursul este găzduit de Şcoala Gimnazială nr. 2 Lupeni, structură a Liceului Teoretic ‘Mircea Eliade’ Lupeni şi va reuni 250 de elevi însoţiţi de 30 de profesori coordonatori din judeţele Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Vâlcea, Argeş şi din alte judeţe doritoare. Micilor învăţăcei participanţi, din clasele IV-VIII, le vor fi propuse subiecte de talia celor aferente olimpiadelor de matematică, etapa judeţeană, din competiţie nelipsind premiile oferite laureaţilor. Programul aferent zilei de 20 mai va consta într-o festivitate de deschidere, urmată de proba de concurs propriu-zisă şi de o vizită a oraşului, după evaluarea lucrărilor şi premierea concurenţilor fiind organizată o miniexcursie în împrejurimile Lupeniului„, se arată în comunicatul de presă.

Proiectul a luat naştere din dorinţa stimulării interesului elevilor pentru matematică, pregătindu-i pe aceştia pentru suita de examene ulterioare, într-o aliniere la standardele educaţiei interdisciplinare şi tehnico-ştiinţifice ale Uniunii Europene. Sub aspect evaluativ, s-a urmărit, totodată, obţinerea unei imagini clare, obiective, realizată într-un mediu extern, a nivelului de pregătire al elevilor, mai menţionează sursa citată. AGERPRES