Universitatea din Bucureşti (UB) anunţă că în sesiunea iulie a admiterii la programele de master 3.710 de candidaţi s-au înscris pe 2.753 de locuri. „În sesiunea iulie 2018 a admiterii la programele de master, Universitatea din Bucureşti rămâne în preferinţele absolvenţilor de licenţă”, informează un comunicat de presă al UB.

Printre cele mai căutate se numără Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei cu aproape 3 candidaţi pe loc, Facultatea de Administraţie şi Afaceri – 2,38 candidaţi pe loc şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială – 1,88 candidaţi pe loc.

Înscrierile pentru sesiunea din iulie a admiterii la programele de studii universitare de master ale Universităţii din Bucureşti au avut loc în perioada 6 – 26 iulie. Concurenţa pe locurile finanţate de la bugetul de stat, în cazul facultăţilor UB care au organizat admitere în sesiunea iulie 2018, a fost în medie de 1,3 candidaţi înscrişi/loc.

Potrivit comunicatului, patru facultăţi organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie. Este vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” şi Facultatea de Teologie Baptistă.

Pe lângă acestea, înscrieri la admitere pentru studii universitare de master în sesiunea septembrie 2018 organizează şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri, Facultatea de Chimie, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Fizică, Facultatea de Geografie, Facultatea de Geologie şi Geofizică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Litere, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Facultatea de Matematică şi Informatică, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică. AGERPRES