profesori2.jpgUn număr de 30 de profesori de la trei licee gălăţene şi 20 de directori de şcoli au primit certificate care atestă finalizarea unui curs International Baccalaureate (IB) de dezvoltare profesională, la care au participat în ultimele nouă luni, a declarat, luni, directorul de imagine al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

Cursul numit ”Predarea şi Învăţarea din Perspectivă Internaţională” a avut drept scop introducerea şi explicarea metodelor esenţiale, fundamentale în abordarea IB, recunoscute în toată lumea pentru standardele ridicate şi pentru calitatea pedagogică. Suportul de curs a fost realizat de către o echipă de specialişti din cadrul IB, consultanţi internaţionali, şi o echipă din cadrul Şcolii Internaţionale Mark Twain din Bucureşti. Acestea s-au axat pe cercetările sistemului de educaţie contemporan, precum şi pe actualele metodologii şi sistemul pedagogic IB.

Potrivit lui Dumitrescu, trei licee au fost implicate în acest proiect – Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu, Liceul Emil Racoviţă şi Liceul Alexandru Ioan Cuza. Începând cu 30 octombrie 2010, 30 de profesori din cadrul acestor şcoli au luat parte la un workshop iniţial şi au absolvit cursul care a inclus opt workshopuri, dintre care şase au fost online.

În octombrie, 20 de directori de liceu au participat la un workshop special, iar între 4 şi 5 iunie au participat la cel final, pentru a discuta implementarea metodelor de studiu în cadrul cursurilor. Proiectul a fost finanţat în totalitate de Fundaţia ArcelorMittal şi face parte din sprijinul oferit de Grupul ArcelorMittal pentru comunitatea din Galaţi. Se doreşte ca cel puţin două licee participante să devină Şcoli Internaţionale Autorizare IB. International Baccalaureate este o fundaţie non-profit, care oferă trei programe educaţionale de înaltă calitate pentru şcolile publice din întreaga lume.

De peste 40 de ani, programele IB sunt renumite pentru înaltul standard academic, pentru pregătirea elevilor pentru viaţa în secolul 21 şi pentru ajutarea dezvoltării cetăţenilor. IB lucrează în prezent cu 3.230 de şcoli din 141 de ţări. AGERPRES