300 de elevi participă la Olimpiada Naţională de Geografie de la Târgovişte

olimpici.jpgCirca 300 de elevi din întreaga ţară susţin, în perioada 7-11 aprilie, la Târgovişte, Olimpiada Naţională de Geografie, participanţii având în program şi vizitarea obiectivelor turistice din municipiu, precum şi excursii în zona montană a judeţului Dâmboviţa.

Probele de concurs au loc la Colegiul ”Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, iar printre participanţi sunt şi trei elevi din municipiul gazdă al olimpiadei.

”După proba teoretică scrisă, participanţii la concurs vor avea aplicaţie practică pe teren. Va urma proba scrisă practică, iar sâmbătă şi duminică vor susţine proba de engleză scrisă şi orală, pentru calificarea la etapa internaţională” – a declarat profesor Cătălina Homeghiu, inspector de geografie din cadrul IŞJ Dâmboviţa.

Pentru proba practică elevii vor merge în judeţ pe trasee stabilite de cei 40 de membri ai comisiei naţionale de examinare. ”Traseele sunt diferite pe fiecare clasă în funcţie de programă. Elevii vor primi explicaţii din partea profesorilor coordonatori, vor observa terenul, după care susţin proba scrisă pe baza a ceea ce au constatat pe teren” – a adăugat inspectorul şcolar Cătălina Homeghiu. AGERPRES