olimpiada mate.jpgUn număr de 31 de elevi hunedoreni au rămas nerepartizaţi la liceu, din cauză că nu au completat suficiente opţiuni în fişa de admitere, ei având totuşi o a doua şansă după următoarea etapă de admitere, în judeţ fiind disponibile încă 548 de locuri.

Liceele din judeţul Hunedoara au pus la dispoziţia absolvenţilor claselor a VIII-a 4.950 de locuri, dintre care au fost ocupate 4.402, în cadrul primei etape de repartizare. Cel mai căutat a fost Colegiul Naţional ”Decebal” din Deva, unde s-a înscris şi Răzvan Ognean, singurul elev din judeţ care a terminat studiile gimnaziale cu media 10 la evaluările naţionale.

La acest liceu, cea mai mare concurenţă pe loc a fost la secţia de ştiinţe-bilingv engleză, unde ultima medie de admitere a fost 9,37. ”Foarte mulţi tineri sunt interesaţi să-şi continue studiile la liceul nostru. La noi vin elevi din Deva, dar şi din alte localităţi ale judeţului Hunedoara, inclusiv din Valea Jiului. Cei mai mulţi dintre tineri s-au orientat spre clase cu o concurenţă mare, dar şi cu performanţe ulterioare pe măsură”, a declarat, miercuri, directorul Colegiului Naţional ”Decebal”, Florin Ilieş.

La polul opus, cel mai slab elev care a reuşit să-şi găsească un loc într-o clasă de liceu este un tânăr care a fost repartizat cu media 3,29 într-o clasă a Grupului Şcolar ”Ovid Densuşianu” din oraşul Călan. Elevii care nu au reuşit să ocupe un loc la liceu vor trebui să-şi completeze, din nou, fişa de opţiuni, în următoarea etapă de admitere care va începe pe 14 iulie. Rezultatele repartizărilor din această etapă vor fi afişate pe 23 iulie. AGERPRES