dragnea_liviu2013.jpgMinistrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, a anunţat joi începerea reabilitării a 311 şcoli la care lucrările au fost iniţiate în guvernările anterioare şi, ulterior, sistate. „Sunt selectate 311 şcoli la care vor începe lucrările în august – septembrie. Este vorba de realocarea sumelor de 243 de milioane de euro de la Programul Operaţional Mediu şi Programul Operaţional Transport”, a anunţat Dragnea, precizând că este vorba de „sutele de şcoli care au fost începute de guvernările anterioare şi lăsate în paragină”.

De asemenea, Dragnea a semnat joi contractul care marchează încheierea a 1.500 de contracte de finanţare din fonduri europene prin programele operaţionale gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Proiectul care a primit alocare financiară nerambursabilă vizează lucrările de reabilitare a Şcolii Generale din localitatea Bascov Centru, judeţul Argeş, şi este derulat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2014. Valoarea totală estimată a proiectului este de 4,6 milioane lei, din care 2,5 milioane reprezintă valoarea alocării nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi din contribuţia financiară naţională. AGERPRES