3.563 de locuri la examenul de admitere la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca

univ tehnica.jpgUniversitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) scoate la concurs, pentru sesiunea din luna iulie a examenului de admitere, 3.563 de locuri, din care 2.683 sunt cu susţinere de la bugetul de stat, iar 880 cu taxă.

Potrivit site-ului UTCN, la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism înscrierile au început luni şi se vor încheia pe 15 iulie. Examenul de admitere va începe pe 18 iulie, cu proba de desen liber, şi va continua, marţi, 19 iulie, cu proba de desen tehnic.

Candidaţii care vor susţine concurs la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi la Facultatea de Construcţii se pot înscrie începând de marţi, 12 iulie, ultima zi de prezentare a actelor fiind 18 iulie. Examenele la cele două facultăţi se vor desfăşura pe bază de text grilă la matematică şi vor avea loc, miercuri, 20 iulie. La facultăţile cu admitere pe bază de concurs de dosare – Construcţii de maşini; Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei; Inginerie electrică; Instalaţii; Mecanică; Ingineria materialelor şi a mediului – perioada de înscriere se va desfăşura între 12 şi 20 iulie.

În privinţa rezultatelor concursului de admitere pe bază de dosare, se va aplica principiul “Media bate opţiunea”. Clasamentul se va face în ordinea mediilor, iar repartizarea pe loc – în funcţie de opţiunile alese şi locurile rămase libere, în momentul când se ajunge cu clasamentul la un anumit candidat.

Confirmarea statutului de admis se va face prin achitarea la biroul taxe sau la punctele de înscriere pentru admitere a sumei de 500 de lei reprezentând o rată din taxa anuală de şcolarizare în cazul celor admişi în regim cu taxă, în perioada 21-26 iulie, şi prin depunerea diplomei de Bacalaureat în original la dosarul de înscriere în cazul celor admişi în regim fără taxă. La facultăţile unde există specializări în limba engleză, selecţia celor care vor studia în această limbă se va face pe baza unui test de competenţă lingvistică. AGERPRES