36 de elevi de gimnaziu din Slatina au câştigat o exercursie la Disneyland Paris

Un număr de 36 de elevi de gimnaziu din Slatina, câştigători ai competiţiei “Disney Cup” organizată de Primăria Slatina, vor fi premiaţi de Ziua Copilului cu o excursie la Disneyland Paris oferită de municipalitate. Câştigătorii au fost stabiliţi în urma unor teste de cultură generală ce s-au desfăşurat în toate şcolile din Slatina în această săptămână, la concurs participând potrivit primarului oraşului, Minel Prina, peste 1.200 de elevi din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a.

“Disney Cup” este un concurs organizat anual de Primăria Slatina pentru elevii de gimnaziu şi anul acesta a ajuns la ediţia a VIII-a. Cei 36 de câştigători vor pleca la parcul de distracţii din Paris pentru cinci zile, în acest scop din bugetul municipiului Slatina fiind alocată suma de 240.000 de lei.
Din aceşti bani sunt asigurate cheltuielile de deplasare (transport, cazare, masă, vizită la obiective turistice, tur de oraş, asigurare de sănătate) la Disneyland Paris pentru elevii câştigători, precum şi pentru profesori însoţitori ai acestora.

Spre deosebire de anii precedenţi în acest vor fi acordate la festivitatea de premiere a “Disney Cup” şi câteva diplome de merit şi opt premii speciale a câte 700 de lei fiecare unor elevi care au obţinut punctajul maxim la concurs dar nu vor pleca la Paris pentru că au fost în unul din anii anteriori în urma participării la acelaşi concurs.

În luna mai a avut loc la Slatina şi o competiţie între licee “Olimpiada Liceelor”, pentru desfăşurarea căreia Primăria Slatina a cheltuit aproximativ 400.000 de lei. AGERPRES