Centrul de Excelenţă, înfiinţat la Colegiul Ferdinand I din Bacău, şi-a început activitatea pregătind 360 de elevi din municipiu pentru viitoarele concursuri şi olimpiade.

Elevii sunt instruiţi de 44 de profesori în cadrul a 36 de grupe, fiecare având câte zece elevi.
Programul este unul intensiv, iar cursurile se desfăşoară câte şase – zece ore pe săptămână la fiecare din cele 11 discipline studiate limbile română, engleză, franceză, latină ori matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, ştiinţe socio-umane şi informatică. Pentru a se putea pregăti la Centrul de Excelenţă, elevii au trebuit să susţină, iniţial, un test cu profesorii de la grupă, după care aceştia au stabilit dacă adolescenţii erau pregătiţi pentru programul de lucru vizat.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean ne-a aprobat activitatea pentru 15 norme, dintre care au fost ocupate 12. Vrem să discutăm şi cu profesorii de la Colegiul Naţional de Artă ‘George Apostu’ pentru a mai introduce în nomenclatura Centrului încă trei discipline: pictura, dans şi muzică”, a precizat miercuri profesorul Dragoş Florescu, directorul Centrului de Excelenţă Bacău.

Anul trecut, 170 de elevi din municipiul Bacău au reprezentat judeţul la olimpiade naţionale. De asemenea, cinci dintre ei au obţinut medalii la faza internaţională a concursurilor la patru discipline şcolare. Toţi elevii cu rezultate remarcabile sunt recompensaţi de Primăria Bacău în fiecare an la festivitatea de premiere a olimpicilor.
Inspectoratul Şcolar Judeţean a ajutat la obţinerea aprobării pentru înfiinţarea Centrului de Excelenţă, iar Primăria municipiului Bacău oferă sprijinul necesar pentru finanţarea întregii activităţi a acestuia.

În prezent, ISJ Bacău face demersurile necesare pentru a putea deschide asemenea instituţii şcolare şi în municipiile Oneşti şi Moineşti, pentru ca ,,tinerii cu rezultate deosebite din aceste oraşe să aibă, la rândul lor, posibilitatea de a face performanţă”, explică Dragoş Florescu. AGERPRES