univ_bolyai_2008.jpgUn numar de 360 de absolventi de clasa a XI-a de la licee din intreaga tara vor participa, in perioada 16 – 29 iulie, la cea de a doua editie a Junior Summer University, proiect in cadrul caruia este realizata o simulare a procesului de predare, invatare si evaluare in Universitatea Babes-Bolyai.

Participantii vor urma un program de cursuri, seminarii si ore de laborator, specifice primului an de studiu, sustinute de profesori si doctoranzi din UBB. Cursurile vor fi predate in cadrul facultatii pentru care elevii au optat in formularul de inscriere.

Pe langa programul de educatie formala oferit, proiectul urmareste crearea unui cadru de dezbateri si educatie non-formala, prin intermediul activitatilor propuse – prelegeri, sesiuni de informare, activitati de socializare, precum si discutii pe teme educationale. Junior Summer University este, astfel, un ghid practic pentru elevii care doresc sa isi continue studiile la UBB, oferind o perspectiva asupra posibilitatilor pe care le au, concret, la institutia clujeana de invatamant superior.

Proiectul sprijina orientarea elevilor in privinta facultatilor si studiilor de nivel universitar. Elevii de clasa a XI-a pot sa experimenteze viata de student in facultatea pe care doresc sa o urmeze, avand oportunitatea sa testeze cursurile din mai multe facultati din UBB, pentru ca in final sa faca o alegere constienta si sigura. Proiectul Junior Summer University a fost lansat in 2008, de Organizatia Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai.