„Locurile sunt bugetate toate şi au fost ocupate foarte rapid, dar nu numai atât, există cereri foarte mari şi vedem, s-ar putea ca din toamnă să avem aprobarea pentru două grupe. Este un prim pas pentru învăţământul superior la Vâlcea, vom vedea cum vor evolua lucrurile, Horezu având toate premisele pentru a dezvolta educaţie universitară. Cursurile se vor desfăşura miercurea, joia şi vinerea la Colegiul Naţional Constantin Brâncoveanu din Horezu, iar profesorii vor avea asigurată cazarea gratuit în oraş în această perioadă”, a precizat Sărdărescu.

Universitatea din Petroşani a deschis din acest an o secţie a Facultăţii de Inginerie Electromecanică în oraşul Horezu. „Pentru noi, a fost o idee excelentă şi este, să spunem, primul pas pentru a deschide acest oraş spre învăţământul superior de stat. Mai mult, vorbim de 30 de locuri bugetate, deci cei care se vor înscrie aici nu vor plăti taxe de şcolarizare, sperăm să existe cât mai mulţi doritori, vorbim de o facultate de stat şi un profil generos pentru industria din România. Înscrierile au demarat pe 18 iulie, după rezultatele de la Bacalaureat, şi se vor încheia la sfârşitul lunii. Anul viitor, în funcţie de succesul pe care îl va avea această facultate, ne gândim la o diversificare a profilurilor, în turism şi economie”, a afirmat primarul din Horezu în luna iulie.

Potrivit primarului, facultatea se adresează în principal absolvenţilor ai căror familii nu dispun de resurse financiare pentru a-i susţine într-o formă de educaţie într-un centru universitar consacrat. AGERPRES