Un număr de 4.638 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat în Capitală, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Maria Ştefania Manea. Promovabilitatea în Capitală la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după contestaţii, a fost de 75,53%.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, pe 21 august se va desfăşura proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august – la Limba şi literatura maternă, pe 23 august – proba obligatorie a profilului, iar pe 24 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august – competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 29 şi 30 august – competenţele digitale, iar în zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16,00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 16,00 – 20,00. Contestaţiile urmează a fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie. AGERPRES