elevi_liceu.jpg400 de elevi din judeţul Bacău au început duminică cursurile Centrului de excelenţă deschis şcolarilor din învăţământul primar, proiect aflat în al doilea an de funcţionare. ”În comparaţie cu anul trecut ne-am extins activitatea în Oneşti şi Comăneşti, pentru elevii din respectivele zone, aşa încât, în comparaţie cu 2013, numărul celor selecţionaţi este mai mare cu 160 de şcolari din clasele a II – a, a III-a şi a IV-a”, a declarat profesoara Teodora Popa, coordonatorul proiectului.

Ea a precizat că cele 48 de cadre didactice care participă la pregătirea elevilor ”fac voluntariat”. ”Toată această activitate din cadrul Centrului nu are finanţare, ci doar sprijin din partea unor şcoli care asigură locaţiile de pregătire. Profesorii sunt prezenţi benevol, fac voluntariat cu elevii”, a adăugat Teodora Popa.

În cadrul Centrului băcăuan de excelenţă sunt pregătiţi cei mai buni elevi din ciclul primar, selecţionaţi din toate şcolile urbane ale judeţului, la disciplinele matematică, limba română, istorie, biologie şi geografie. Potrivit regulamentului de funcţionare, două absenţe nemotivate ale elevului de la cursuri duc la eliminarea din Centrul de pregătire. Cei mai buni elevi ai Centrului vor avea acces, în vara anului viitor, în taberele şcolare specializate. AGERPRES