profesori cancelarie.jpgCirca 400 de cadre didactice din judeţul Buzău au acţionat în judecată peste 20 de primării pentru decontarea abonamentelor de transport.

„Peste 50 de cadre didactice au de recuperat bani de la primăria Verneşti, 50 de la primăria Smeeni, de la primăria Merei, peste 30 de persoane, iar de la Scorţoasa şi Tisău, câte 20 de persoane în fiecare comună”, a declarat marţi liderul Sindicatului Preuniversitar (SIP) Buzău, Ion Dobre.

Potrivit sursei citate, majoritatea cadrelor didactice care s-au adresat justiţiei au de recuperat banii de navetă pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni. ‘Cel mai ieftin abonament costă lunar în jur de 100 de lei, dar poate depăşi pentru localităţile aflate la mare depărtare de municipiul Buzău, chiar 300, 400 de lei, în condiţiile în care un cadru didactic câştigă până în 1.000 de lei şi chiar mai puţin’, a mai spus Ion Dobre.

Potrivit acestuia, SIP Buzău a câştigat în primă instanţă majoritatea proceselor şi în momentul obţinerii unor sentinţe definitive şi irevocabile va cere blocarea conturilor primăriilor rău-platnice. În judeţul Buzău, din cele 6.000 de cadre didactice, peste 2.500 fac naveta.AGERPRES